Na letošnjem prvem zasedanju šolskega parlamenta v mesecu septembru smo predstavniki oddelkov  za predsednico šolskega parlamenta naše šole izvoli Nino Blažek, učenko 9. razreda.

Člani šolskega parlamenta smo se 9. oktobra  v Mladinskem centru Postojna udeležili letošnje 1. seje otroškega občinskega sveta. Na seji je bila predsednica šolskega parlamenta Nina Blažek izvoljena za otroško županjo Postojne. Poleg nje sta bila izvoljena tudi dva otroška podžupana z OŠ Antona Globočnika in OŠ Prestranek.

Pred jesenskimi počitnicami  se je delegacija šolskega parlamenta udeležila komemoracije na trgu pred šolo in pred Vilharjev spomenik položila cvetje ter se poklonila spominu na padle rojake.

Na svetovni dan otroka, 20. novembra, bo dogajanje na naši šoli potekalo nekoliko drugače kot običajno. Delovna mesta odraslih bomo prevzeli otroci ter se preizkusili v vlogi ravnateljice, učiteljev, čistilk, hišnika … Nina Blažek bo kot otroška županja prevzela delovno mesto župana Občine Postojne Igorja Marentiča.

Nina Blažek, predsednica šolskega parlamenta

Dostopnost