DAN SLOVENSKE HRANE – naravoslovni dan

V petek smo imeli naravoslovni dan – Dan slovenske hrane. Najprej nam je učiteljica razložila, kaj bomo počeli ves dopoldne.
Začeli smo s pogovorom o bontonu in reditelji so kmalu odšli po zajtrk. Jedli smo kruh z maslom in medom, jabolko in pili mleko. To naj bi bil tradicionalni slovenski zajtrk. Po zajtrku smo si ogledali filmček o naši čebeli kranjski sivki. Naučili smo se, da spada k žuželkam in da ima telo sestavljeno iz treh delov: glave, oprsja in zadka. Naučili smo se tudi, da je zelo pomembna žuželka, saj oprašuje rastline, med njimi tudi sadna drevesa in s tem omogoča, da jemo različno sadje in občudujemo lepe rastline. Ta filmček mi je bil zelo všeč. Po ogledu le tega so reditelji odšli po malico. Dogovorili smo se, da jo bomo pojedli kasneje, ker smo bili še siti od zajtrka. Nato smo skupaj z učenci 5. b odšli v telovadnico. Učiteljica nam je razložila kaj bomo delali in najprej smo vsak po svoje zaplesali na glasbo, ki smo jo spoznali ob ogledu filma. Bila je pesem o čebelicah. Učiteljica Dolores in Lara sta nas naučil pravih gibov, da smo lahko zaplesali. Bilo mi je zelo zabavno.
Naslednjo uro smo risali risbe za natečaj z naslovom Kar seješ to žanješ. Vsak od nas je imel drugačno nalogo. Rad sem sodeloval .
Petkove ure pouka so se hitro končale. Upam, da bo še kakšen dan tako zanimiv.

Jan Lenarčič, 5. a

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 14. 11. 2014, smo v šoli imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Zjutraj smo se najprej pogovorili o bontonu, nato smo si umili roke in počakali reditelje, da so prinesli zajtrk. Za zajtrk je bilo slovensko mleko, maslo, med, jabolko in seveda kruh. Po zajtrku smo si ogledali filmček o naši čebeli kranjski sivki. Po ogledu in razgovoru smo odšli v telovadnico, kjer smo zaplesali na pesem o čebelicah. Po plesu smo pojedli malico in nato nam je učiteljica razdelila liste z nalogami za natečaj Kar seješ to žanješ. Dan je bil zanimiv.

Vita Šavli, 5. a

Dan slovenskega zajtrka
V petek, 21.11.2014, je bil dan slovenskega zajtrka. V šoli ta dan nismo imeli klasičnega pouka, temveč je dan potekal bolj sproščeno. Bilo je zelo zabavno, saj smo spoznali in se naučili veliko novih stvari. Najprej smo zjutraj pojedli zajtrk, ki je bil zelo dober, nato smo si ogledali video posnetek o kranjski čebeli, ki je značilna za naše kraje in se o njej tudi pogovorili. V telovadnici smo se naučili in zaplesali ples o čebelicah pri katerem smo zelo uživali. Na koncu pa smo po učiteljičinih navodilih narisali lepe risbice o čebelah. Imeli smo se lepo.

Lara Gašić, 5. b

Dostopnost