ANDREJ LOGAR (1941–2024)

ANDREJ LOGAR

(1941–2024)

V spomin …

Slišal sem smrt

po stopnicah hoditi;

gola

je obstala med vrati:

v čeljustih

šop izpuljenih las.

(Andrej Žigon: Polnočni obisk, odlomek)

 

 

Osnovno šolo Miroslava Vilharja Postojna je oblikovalo veliko učiteljev in drugih delavcev ter učencev, tako kot je šola oblikovala njih. Eden od njih je bil Andrej Logar, njen prvi ravnatelj.

Tisti, ki smo delali ob njem in z njim, se ga še dobro spominjamo, kot da bi bil še vedno del našega kolektiva, ki ga je oblikoval. Na svoji ravnateljski poti je imel veliko izzivov. Zlahka jih je premagoval, ker je imel veliko izkušenj. Kot učitelj, športnik in ljubiteljski glasbenik je namreč vedel, da je odličen rezultat mogoče doseči le z dobro voljo in spodbujanjem ekipnega dela. Prav zato je šola z njim rasla ter dobivala sedanjo podobo. Zgrajeni so bili sodoben prizidek, telovadnica in knjižnica.

Ob njem smo tudi začutili, da šola ni samo prostor, ampak tudi vsebina, zato smo z veseljem sledili njegovi viziji. Podpiral je vse dejavnosti, predvsem športne in kulturne. Z navdušenjem je pomagal uresničiti zamisel o nadstandardnem programu športa, ki jo izvajamo še danes. Bil je tudi mentor šolskega ansambla, v katerem so se izmenjavale generacije mladih glasbenikov.  Zapomnili pa si ga bomo predvsem kot Človeka, ki je vsak petek po pouku poskrbel, da smo šli domov dobre volje – ker nam je dal vedeti, da ceni naše delo.

Zato bo vedno ostal del nas!

Kolektiv OŠ Miroslava Vilharja Postojna

Dostopnost