Sprehod z Rdečimi Baloni: Skupaj za Povezanost in Sprejemanje

Na Osnovni šoli Miroslava Vilharja smo se v petek, 8. marca 2024, pridružili posebnemu dogodku Pohod z rdečimi baloni. Na tem nepozabnem pohodu, ki ga je vodila naša ljubka maskota Medo, smo doživeli izjemno trenutek povezanosti in veselja, ki se mu je pridružila tudi direktorica občinske uprave, Marina Rebec, skupaj s svojo ekipo. Pridružitev direktorice občinske uprave in njene ekipe je še dodatno okrepila sporočilo skupnosti ter poudarila pomen povezovanja med šolo in lokalno upravo. Skupaj smo izrazili enotnost ter se posvetili ustvarjanju bolj sočutnega in vključujočega okolja.

Društvo prijateljev mladine Postojna in Pivka že od leta 2020 s ponosom sodeluje v akciji Zavoda 13 in organizira ta edinstven dogodek v Postojni – Svetovni pohod z rdečimi baloni. Namen dogodka je povezati celoten svet in ozaveščati o številnih redkih boleznih, s katerimi se soočajo posamezniki. V Evropi je ta redki datum izbran za opozarjanje javnosti na težave, s katerimi se spopadajo bolniki z redkimi boleznimi. Število teh bolezni se giblje med 5000 in 8000, kar prizadene približno 6 do 8 odstotkov svetovne populacije, torej okoli 30 milijonov državljanov EU.

Zakaj ravno rdeči baloni? Rdeči baloni niso le barvita dekoracija, temveč simbolizirajo ljubezen in sprejemanje vsakršne drugačnosti. Ti baloni že vrsto let nosijo ekološki certifikat, letos pa smo dodali še naravno vrvico, kar poudarja našo zavezanost trajnostnim praksam. Naša želja je, da bi vsi otroci dobili enakovredno mesto v družbi, da ne bi bili obremenjeni s strahom, temveč bi jim ponudili svojo roko in srce.
Ponosni smo, da so se naši otroci pridužili temu dogodku in tako presegli meje šolskih klopi in se povezali s širšo lokalno skupnostjo.

Dostopnost