Učencem smo v letošnjem šolskem letu ponudili nekaj tako starega, da je v sedanjem času – novo: z vrstniki iz Japonske si bodo lahko dopisovali prek klasične pošte.

Projekt Dopisovanje ali Pen Pal je eden od številnih, ki jih omogoča globalna projektna mreža iEARN. Vanjo smo kot šola vključeni že deseto leto zapored in letno med našimi učenci zaživi najmanj en njen projekt. Da jih povabimo k sodelovanju prav v tem, smo se odločile, da bi jim približale kulturo gojenja prijateljstva prek pisem, ki razveseljuje generacijo za generacijo. Sestavni del sodelovanja je seveda spoznavanje tuje dežele z najrazličnejših vidikov in usvajanje novega znanja.

Za sodelovanje se odločilo 66 učencev šestega, sedmega, osmega in devetega razreda. V prijavni obrazec so navedli svoj naslov, starost, spol, kaj jih zanima, svoj materni jezik, jezike, ki jih govorijo, ter podatke o želenem dopisovalcu: ali naj jim piše fant ali dekle in katere starosti.

Na Daljnem vzhodu bodo podatki marca objavljeni v reviji Letter Park, nato pa pričakujemo le še ovojnice … z lepimi znamkami, upamo, ki bodo s seboj prinašale delčke vsakdana mladih in kulture, ki se tako razlikuje od tukajšnje. Sestavni del dopisovanja sta od nekdaj tudi pričakovanje in potrpežljivost.

Aktiv učiteljic angleškega jezika

Dostopnost