ZAČETKI SLOVENSKE KNJIŽEVNOSTI NA DOLENJSKEM IN KRKA

Učenci 9. razreda in NIS 8., 9. r. se bodo v sredo, 7. 10. 2015, udeležili ekskurzije na Dolenjskem. Obiskali bodo Rašico, Muljavo in izvir reke Krke. Zbor učencev bo ob 8.10 na parkirišču pri pokopališču v Postojni, odhod avtobusa pa predvidoma ob 8.20.

Ob prihodu na Rašico bo sledil voden ogled Trubarjeve domačije. Po ogledu bo čas za malico. Sledil bo ogled Jurčičeve rojstne hiše na Muljavi, od koder nas bo pot vodila še v Krško jamo. Z ogledi bomo končali približno ob 13.00. Povratek v Postojno je predviden ob 14.00.

Okvirna cena ekskurzije je 14 evrov (2 € za ogled Trubarjeve domačije, 2,5 € za ogled Muljave, 2 € za ogled Krške jame in cca. 7,5 € za prevoz). V primeru, da stroškov ne bi mogli pokriti sami, vam lahko pomaga šolski sklad.

Učenci morajo s seboj imeti:

  • beležko,
  • svinčnik oz. kemični svinčnik,
  • mapo (služila bo kot podloga za učni list).

Malico bodo učenci prevzeli ob prihodu na avtobus, od kosila pa bodo tisti, ki so nanj naročeni, odjavljeni zaradi kasnejšega povratka v Postojno.

Učenci, ki se ekskurzije ne bodo udeležili, bodo imeli kulturni dan z isto vsebino na šoli (za 5. šolskih ur: 3 ure slovenščine, 1 uro zgodovine in 1 uro geografije).

učiteljica Nejka Ritonja

Dostopnost