Spoštovani starši, 

aktivna pot v šolo pomeni, da otroci v šolo pridejo peš, s kolesom ali skirojem. Pomembna je za zdravje, samostojnost in socialni razvoj otrok. Otroci, ki hodijo v šolo peš ali s kolesom, so bolje telesno pripravljeni kot tisti, ki se vozijo. Dokazano je, da se taki otroci tudi sicer več gibljejo in med drugim lažje sledijo pouku.

V tujini je razširjena navada, da odrasli organizirano spremljajo otroke do šole peš po vnaprej začrtanih poteh in po stalnem urniku. V Italiji in Švici je na primer znan pod imenom pedibus, v Veliki Britaniji in ZDA pa kot walking bus. Tak način skupne hoje v šolo smo pri nas imenovali Pešbus.  Ob podpori programa Aktivno v šolo ga bomo izvedli tudi na naši šoli.

Akcijo bomo izvajali v tednu od 11. do 15. junija in sicer bo Pešbus ‘vozil’ po Ljubljanski cesti, po sledečem urniku: 

Seveda pa potrebujemo tudi vašo pomoč. Vse, ki ste zainteresirani, da bi pomagali pri akciji in tako pokazali svojim otrokom, da res ne potrebujemo avtomobila na vsakem koraku in da nam je mar tudi za naše zdravje in okolje, vabimo, da se nam pridružite in postanete spremljevalci Pešbusa.

Prosimo vas, da v primeru, če želite postati spremljevalec Pešbusa, izpolnite priloženo prijavnico. V akciji lahko sodelujejo tudi babice in dedki, tete, strici, varuške,….

Za vključitev učenca v akcijo vas prosimo, da izpolnite prijavnico (prijava otroka), v kolikor pa bi želeli Pešbus spremljati tudi vi, vas vabimo, da izpolnite tudi drugo prijavnico (prijava spremljevalca). Prijavnice oddajte razredničarki do petka, 8. junija 2018.

Več o programu Aktivno v šolo in akciji Pešbus si lahko preberete na spletni strani aktivnovsolo.si.

Koordinator na šoli: Gregor Antloga  (031395733)

Koordinatorka projekta: Karmen Tomažič, prostor.drustvo@gmail.com   (068 13 15 03)

PRIJAVA SPREMLJEVALEC PEŠBUS

PRIJAVA OTROKA PEŠBUS

Dostopnost