V četrtek, 25. 4. 2019, je v Kulturnem domu Postojna potekala prireditev ob 50. obletnici delovanja oddelkov prilagojenega in posebnega programa Osnovne šole Miroslava Vilharja Postojna.

50 let je pot, ki je sestavljena iz posameznih majhnih korakov. Ali se še spomnimo, kako smo se naučili hoditi? Počasi korak za korakom, z eno nogo vedno trdno na tleh, z drugo, dvignjeno v zrak, ki išče pot naprej. Brez trdnosti ni poguma za ustvarjalne novosti, brez iskanja izvirnih in samosvojih korakov pa ni pravega napredka, je samo stopicanje na mestu. Vsa ta leta so minevala v iskanju med gotovostjo in drznostjo, med vztrajnim in tveganim korakom izven ustaljenih okvirjev.

Prireditev, katere se je je udeležilo veliko število obiskovalcev, je pričel učenec Klemen Žagar, ki je zaigral na klavir. Nastop so nadaljevali učenci prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja, sledili so nagovori gospe ravnateljice Mateje Modrijan, župana občine Postojna gospoda Igorja Marentiča in posebnega gosta dekana Pedagoške fakultete Ljubljana izr. prof. dr. Janeza Vogrinca.

Na prireditvi smo z njimi odkrivali, kaj so nam pokazali na njihov poseben, za nas oseben način. Na koncu prireditve sta povezovalka programa Lara Gašić in predstavnica šolskega parlamenta Tina Morel učencem oddelkov prilagojenega in posebnega programa v imenu šole poklonili torto, učenka Mia Gorjanc pa jim je zapela pesem Vse najboljše.

Ob učencih prilagojenega in posebnega programa se učimo nekaj zelo posebnega. Ne pritožujemo se, ker imajo rožnati grmi trnje, veselimo se, ker na njih rastejo vrtnice.

Besedilo: Mateja Modrijan, ravnateljica in Cilka Blažon, knjižničarka

Lektorica besedila: Andreja Blažič Klemenc, učiteljica

Foto: Foto Atelje Postojna in Mateja Veber

Dostopnost