V šolskem letu 2014 – 2015 se je naša šola, OŠ Miroslava Vilharja Postojna, pridružila projektu, Izmenjava bralnih znamenj (Bookmark Project), ki poteka pod okriljem Mednarodnega združenja šolskih knjižnic (IASL).

Vsako leto se v projekt vključi vedno več učencev. To šolsko leto so sodelovali vsi oddelki posebnega in prilagojenega programa ter učenci tretjih, petih, šestih, sedmih razredov, učenci tretjega razreda in podaljšanega bivanja podružnične šole v Hruševju. Kar je pomenilo sodelovanje 456 učencev z ravno toliko učenci šole na Hrvaškem, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Vitrovica, v Indiji, Rasbihari International School in s šolo v Združenih državah Amerika, Lewis F. Cole Middle School, New York.

Za učence teh partnerskih šol smo izdelali zanimive in ustvarjalne kazalke. Poslali jim nismo samo kazalke, ampak tudi predstavitev našega kraja, šole in učencev v obliki powerpoint predstavitve, fotografij, spletne povezave ali pa so jim učenci napisali pisma.

Učiteljice so pri pouku predstavile kraje in šolo iz katerih so pripele kazalke k nam. OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Vitrovica nam je poslala tudi svoj predstavitveni posnetek, ki smo si ga ogledali. Na zemljevidu smo pogledali kje je šola na Hrvaškem, v Indiji in New Yorku. Ugotavljali smo podobnosti in različnosti v jeziku, zapisovanju, prehrani, oblačenju, izgledu in pokrajini. Spoznali smo, da imajo vsi učenci podobna zanimanja, hobije in interese. Ne glede na to, kateri kraj na tem svetu je, smo ugotovili, po prejetih kazalkah, predstavitvah in fotografijah, da tudi učence v drugih krajih zanima šport, glasba, računalništvo in še kaj.

Vesna Bunderla, vodja projekta

Pozdrav iz Virovitice!

Predstavitev OŠ Miroslava Vilharja Postojna 

Dostopnost