V soboto, 11. aprila, smo pričeli obeleževati pomembne letošnje obletnice šole: 115 – letnico stare šolske stavbe, 25 – letnico Osnovne šole Miroslava Vilharja in 20 – letnico delovanja športnih oddelkov na šoli.

Prazničnemu druženju, ki smo ga v sončnem sobotnem jutru pričeli s pohodom v treh smereh do Pivke jame, so se v velikem številu pridružili starši in drugi sorodniki učencev. Medgeneracijski pohod je bil ekološko obarvan, saj smo celo pot pridno polnili vreče z odpadki, ki smo jih našli ob poti. Vseskozi so nam bili dober zgled tudi ravnateljica in postojnski župan s soprogo, ki so nas spremljali na poti in pomagali pobirati smeti.
Ob prihodu v Pivko jamo so nam učenci najprej postregli s »ščepcem kulture«. Prisluhnili smo razigranim harmonikašem, pevkam, recitatorjem. Z nagovori so nas pozdravili ravnateljica Pia de Paulis Debevec, župan Igor Marentič ter učitelj – koordinator športnih oddelkov Dušan Bajec.
Po okrepčilu z malico smo se vsi udeleženci vključili v različne športno – zabavne igre, ki so jih pripravili učitelji športa. Kot bi mignil nas je preplavilo tekmovalno in navijaško razpoloženje, sredi katerega nikomur ni bilo dolgčas. Nekateri so bili bolj spretni s kolebnico, drugi v prenašanju vode, tretji v teku slaloma med ovirami… Tekmovali smo v duhu »pomembno je sodelovati, ne zmagati«, zato smo bili na koncu vsi zmagovalci.
Prijetno utrujeni in z željo, da tak način druženja še kdaj ponovimo, smo pohod zaključili pred šolo v Postojni.
Hvala vsem udeležencem za prijetno druženje, še posebej pa staršem za podporo, dobro voljo in aktivno sodelovanje!

Vodstvo šole

Dostopnost