V četrtek in petek, 12.,13. oktobra 2017 smo učenci  športnega programa 3. a preživeli na Slivnici. Iza, Pino, Urban in Enej so zapisali nekaj vtisov s planinskega doživetja.

V četrtek in petek smo bili na planinskem pohodu na Slivnici. To je gora nad Cerknico, visoka 1114 metrov. Naš pohod smo začeli v Begunjah. Vreme je bilo krasno. Pot je bila lepa in utrujajoča. V dom na Slivnici smo prišli, ko je padal mrak. Čakala sta nas vroč čaj in pašta. Po večerji smo šli na vrh Slivnice. Tam smo se vpisali v vpisno knjigo in opazovali zvezde. Končno smo lahko šli spat. Petek je bil poln zanimivosti. Delali smo vozle, poslušali legendo o Cerkniškem jezeru in spoznali, kako nastajajo markacije. Po kosilu smo se sladkali s sladoledom. Imeli smo se zelo lepo. Želim si, da gremo na Slivnico še kdaj z družino.

Iza Mikulčič

Učenci 3. a OŠ Miroslava Vilharja smo bili na planinskem taboru. Šli smo na Slivnico. Ker sem šel v napačno vas, sem zamudil zbor. Gledal sem rožice. Jesenske barve so bile zelo lepe. Učiteljica Andreja je vodila kolono. Ko smo prišli v kočo, sta nas učiteljici Dolores in Andreja razdelili v tri sobe. V vseh sobah so bili pogradi. Večerja je bila dobra. Urbanu sem moral posoditi zobno pasto. Pokvarila se je vodna črpalka, zmanjkalo je vode. Pozno zvečer smo imeli zabavo, nekateri so jedli sladkarije. Na Slivnici je bilo zelo lepo. Šel bi še enkrat, da spoznam še kaj drugega.

Pino Lukežič 

Ob koncu prejšnjega tedna smo bili na Slivnici. Tam smo doživeli veliko lepega. Delali smo vozle in šli na nekaj dnevnih in nočnih sprehodov. Tam smo gledali zvezde, živali, letala in satelite. V koči  smo si kupili sladoled in spominke. Dobili smo delovne liste s planinsko vsebino. Na vrhu Slivnice smo se vpisali v vpisno knjigo. Spali smo v planinski koči. Postelje so bile mehke. Lepo smo se imeli.

Urban Lekšan Županič

V četrtek in petek smo bili na planinskem taboru na Slivnici. Doživeli smo veliko zanimivega. Videli smo padalca, ki je vzletel s Slivnice. Po poti smo se ustavili pri stricu Slavcu ter si ogledali njegove živali. Moja nona nam je postregla s sokom in piškoti. Opazovali smo naravo, zvečer tudi zvezde. Učili smo se vozle. Po večerji smo imeli fantje zabavo v naši sobi. Zjutraj smo pozajtrkovali in imeli razne delavnice. Po kosilu smo se še posladkali s sladoledom in se počasi odpravili proti Cerknici.

Enej Teinović

Dostopnost