Medgeneracijske igre organizira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti s pomočjo Evropske unije in občine Postojna, v naši občini pa jih koordinira Točka moči. Tekmuje se v številnih športnih panogah in družabnih igrah –od balinanja, badmintona, odbojke pa vse do taroka in pikada. Namen iger ni v končnem rezultatu, temveč v druženju različnih generacij. Zato so ekipe oblikovane mešano, iz udeležencev različnih organizacij oziroma starostnih skupin.

Na 6. medgeneracijskih igrah v Postojni so v športni panogi namizni tenis v velikem številu sodelovali tudi učenci OŠ Miroslava Vilharja. Od 23 udeležencev jih je bilo kar 17 učencev iz OŠ Miroslava Vilharja –  od 4. pa do 9.razreda.

V ekipnem delu je enajst  mešanih ekip, sestavljeni po naključnem žrebu, igralo v štirih skupinah. Najboljši so se pomerili v finalu, kjer sta bila Rotar Jan iz 5. r in njegova mentorica boljša od para Širca Črt – Gombač Miro.

V tekmovanju posameznikov je zmago odnesel srednješolec Carli, na drugo mesto se je uvrstil Rotar Jan, tretji pa je bil Šalamon Val.

Na podelitvi priznanj v Srednji gozdarski in lesarski šoli je tudi OŠ Miroslava Vilharja prejela pokal za sodelovanje in dobro udeležbo, učenci so preživeli prijetno športno popoldne, od starejših pa so odnesli nekaj novega znanja in izkušenj.

Jasna Šebjanič Pupis

Dostopnost