Vlada je na dopisni seji sprejela Odlok o zaščitnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Odlok je bil objavljen v Uradnem listu št. 124 in je stopil v veljavo v soboto, 19. 9.2020.

Novi preventivni ukrepi, bodo veljali od ponedeljka, 21. septembra 2020, dalje.

Okrožnico, ki nam jo je posredovalo Ministrstvo za izobraževanje,  znanost in šport si lahko preberete na spodnji povezavi.

Okrožnica št.6030-1/2020/69 

Z ministrstva smo prejeli podatek, da je bilo 11. septembra zabeleženih le 0,01 % okužb pri učencih osnovnih šol. Glede na podatke, smo s strani ministrstva prejeli navodilo o beleženju in poročanju stanja v vzgojno-izobraževalnih zavodih, poročilo šole je namenjeno ministrstvu, ki bo spremljalo podatke o »sumu okuženih otrok« na osnovnih šolah v Sloveniji.

Samo v primeru, da je pri vašem otroku potrjen sum na okužbo (npr. odrejena karantena zaradi pozitivne okužbe v družinskem krogu) ali okužba z virusom Covid-19, nas o tem nemudoma obvestite.

Večino določil novega odloka smo upoštevali že doslej. Še naprej si bomo prizadevali zagotavljati in upoštevati ustrezno medsebojno razdaljo, kjerkoli je to možno, da bodo tudi starejši učenci lahko odložili maske. V vseh prostorih pa ne moremo zagotavljati predpisane razdalje in bo potrebna uporaba obrazne maske.

Prosimo vas za sodelovanje in razumevanje.

Mateja Modrijan, ravnateljica

Dostopnost