V petek, 23. 6. 2023, smo se učenke in učenci, učiteljice in učitelji ter ostali zaposleni še zadnjič v tem šolskem letu zbrali v šolski telovadnici. Tokrat je bila praznično okrašena, saj smo s proslavo počastili bližajoči se praznik dan državnosti ter se poslovili od šolskega leta 2022/2023. Nagovorila sta nas ravnatelj šole, gospod Gvido Cigale in podžupan Občine Postojna, gospod Andrej Berginc. Z nami sta delila svoje spomine na prelomne dogodke ob osamosvojitvi Slovenije leta 1991, se nam zahvalila za ves trud v tem šolskem letu ter nam zaželela lepe počitnice.

Skozi vsebinsko bogate točke kulturnega programa sta nas spretno vodili povezovalki Eva in Nina. Na oder sta povabili mažorete, ki so nas ob prijetni glasbi očarale s svojo eleganco in spretnim vrtenjem palice. Čudovito predstavo so nam pripravila tudi dekleta, ki se ukvarjajo z ritmično gimnastiko. Predstavile so se nam z vajo z žogami. Eva in Nina sta dali besedo tudi učencem, ki so se v tem šolskem letu pričeli učiti slovenski jezik. Recitirali so nam pesem Poletje. Z veseljem smo prisluhnili slovenski priredbi in izvedbi pesmi Mama ŠČ, s katero so se nam predstavili učenci nižjega izobrazbenega standarda in posebnega programa, ki so nam zaplesali tudi čisto pravi kavbojski ples.

V družino »Vilharjevcev« smo uradno sprejeli naše prvošolce, saj so pravilno odgovorili na vsa vprašanja predstavnikov šolskega parlamenta. Vsi prvošolci so pogumno prišli na oder in nam zapeli šolsko himno.

Pomemben del proslave je bila podelitev priznanj za najboljšo športnico in najboljšega športnika šole v tem šolskem letu. To sta postala Tjaša Zrimšek in Timotej Obreza Škerjanec. Svoj kamenček v mozaiku proslave je prispeval šolski pevski zbor, pod vodstvom učiteljice glasbe, gospe Alenke Polh. Pevke in pevci so Sloveniji za praznik podarili pesem »Za Slovenijo živim« ter nas ob zaključku proslave še enkrat spomnili, da »Počitnice so tu«.

 

Darja Debevec

Dostopnost