Z dramskim krožkom smo v soboto, 24. 9., v spremstvu mentoric Irene Rep in Mateje Penko odpotovali v Velenje, kjer se je odvijal Pikin festival. Povabilo za sodelovanje smo dobili zato, ker smo bili lansko leto z igrico PIKA zelooo uspešni.

Na poti smo se ustavili ter se najedli sveže pečenih krofov. Ko smo po dveurni vožnji prispeli na cilj, so nas organizatorji prijazno sprejeli. Ob 11.15 smo že igrali našo Piko. Sedeži so bili nabito polni, nekateri so celo stali. Naše občinstvo so sestavljali otroci vseh starosti ter tudi starši, ki smo jih nasmejali do solz.

Po predstavi smo si ogledali, kar vse nam je ponujal festival. Seveda smo se ob občudovanju Velenjskega jezera najedli tudi čalapink ter se nasmejali Pikinim vragolijam. Nato smo zapustili hladno senco dreves ter odšli v Pikin lepotilni salon, kjer so si punce naredile čudovite kitke ter tekmovale, katera ima največ pikic na obrazu. Tam so bili seveda tudi konji ter ostale živali, ki so se prijazno pustile božati. Manjkali niso niti gusarji, ki so pripeljali pravo gusarsko ladjo! Za rekreacijo pa so poskrbeli slovenski vojaki, ki so pripravili vojaški poligon, na katerem sem se tudi sam preizkusil. Po zahtevni uri in pol smo se odpravili na sprehod, kjer smo si odpočili v senci vrbe. In tako se je naš dan zaključil. Na poti domov smo se najedli pasulja, obare ter vampov … od utrujenosti sem na avtobusu kar zaspal.

Ta dan nam je vsem ostal v lepem spominu in obljubili smo si, da ga naslednje leto ponovimo.

Maxim Kaluža, 9. r.

Dostopnost