Na povabilo Društva Slovencev Triglav iz Subotice je gledališka skupina OŠ Miroslava Vilharja 8. oktobra gostovala v Subotici na vsakoletnem srečanju slovenskih društev iz Vojvodine. Udeležencem iz Rume, Zrenjanina, Novega Sada, Gudurice, Vršca in Subotice je odigrala predstavo Pika v priredbi Andreja Rozmana Roze in navdušila vse navzoče.Na prireditvi, poimenovani Mavrica, so se predstavili najmlajši člani slovenskih društev z recitacijami, deklamacijami in dramatizacijami in presenetili z lepim znanjem slovenščine, za kar gre zasluga tako njihovim staršem kot učiteljicam.

Vilharjevci so se iz Srbije vrnili z lepimi spomini na izredno gostoljubje domačinov, ki so jim med drugim razkazali tudi lepote in posebnosti svojih krajev. Predsedniku društva, gospodu Igorju Racetu, se je ravnateljica šole zahvalila z darilom, ki jih bo spominjalo na Slovenijo, Postojno in Miroslava Vilharja.

Za gledališko skupino, ki deluje pod mentorstvom učiteljic Irene Rep in Mateje Penko, je bil nastop v Subotici zadnji s to predstavo. Odigrali so jo kar šestnajstkrat: v domači in na vseh okoliških šolah, na Festivalu gledaliških sanj  v Ljubljani in na Pikinem festivalu v Velenju. Pod okriljem Javnega sklada za ljubiteljsko kulturo so sodelovali na prireditvi v Tednu ljubiteljske kulture ter na Srečanju otroških gledaliških skupin. Na slednjem so prejeli zlato priznanje, kar je doslej največji uspeh mladih igralcev. Na državnem srečanju v Medvodah si je laskavi naslov obetavne mlade igralke prislužila Mia Rebec, ki je v predstavi odigrala naslovno vlogo.

 Pia de Paulis Debevec

20161008_111049

Dostopnost