Danes je dan, ko zaključujemo posebno šolsko leto, ki si ga bomo zagotovo vsi dobro zapomnili. Leto, polno novih izzivov in preizkušenj. Tokrat ne bomo šteli doseženih priznanj in rezultatov, bomo pa v prihodnosti še velikokrat pripovedovali o letu, ki nam je na pot postavilo ovire, kakršnih nismo pričakovali. Osvajali ste znanje na daljavo, ugotavljali, da sta telefon in računalnik lahko zelo uporabni orodji za pouk, se povezovali preko kanalov, ki jih poprej niste poznali. Z veliko truda in vztrajnosti ste se marsikaj naučili in postali boljši. Vrnitev v šolo in kupe novih navodil ste sprejeli z razumevanjem in jih upoštevate. Zavedate se odgovornosti do sebe in drugih. Žal bolezen še ostaja in svetujem vam, da ukrepe upoštevate tudi med počitnicami. Cenite se, cenite svoje zdravje in sposobnosti, svoje darove, svoje razumevanje. Cenite svojo edinstvenost …

Prišli smo do dneva 001 in brezskrbnih počitnic. Izkoristite jih. Naužijte se sonca in svežega zraka. Opazujte naravo, zvezde, hodite po gozdu. Preberite na kupe knjig. Pozabite na računalnik in telefon. Prepustite se sanjam. V dnevu vedno poiščite kakšen pozitiven zaklad: sončni zahod, mamin smeh, petje ptic.

Naredite med počitnicami kaj dobrega.

Prva priložnost je že jutri, ko naša prelepa domovina praznuje svoj 29. rojstni dan. Podarimo ji dobre, poštene, odgovorne, sočutne državljane. Dokažimo, da nam ni vseeno, kaj se v naši domovini dogaja in pogumno stopajmo naprej – v prizadevanju, da bomo skupaj boljši.

Srečno Slovenija in srečno vsem vam!

Vesele, varne in zdrave počitniške dni.

Mateja Modrijan, ravnateljica

Dostopnost